Fırtınalı Gece

firtinal-gece İskoç yazar Debi Gliori’nin hem yazıp hem resimlediği “Fırtınalı Gece” okul öncesi dönemindeki çocuklar için iç ısıtan tatlı mı tatlı bir kitap.

İlk olarak uyumak üzere yatağına yatmış bir yavru tilki ve onu uykuya hazırlayan anne tilki karşımıza çıkıyor.
Ve anne tilkinin yavrusuna okuduğu kitapta dünyanın dört bir yanında uyumak için yataklarına yatmış ve annelerinin kucağında iyi geceler masalı dinleyen diğer yavru hayvanlar sırasıyla konuya dahil oluyor. Fırtınalı bir gecede korkan yavruyu sakinleştirmek için kucağına alıp koruyan, ona güvende olduğunu hissettiren anneler ve yavrular birer birer sayfaların arasından fırlayıp önümüze seriliyor.
Sevgiyi, ilgiyi ve güven duygusunu yoğun bir şekilde hissettirebilen bu kitap göz alıcı resimlemeleriyle de onuyu harika bir şekilde tamamlayıp insanı kendine hayran bırakıyor. Güzel ve şiirsel bir dille sunulan bu kitap, özellikle gök gürültüsü ve fırtına gibi şeylerden korkan çocukları yatıştırmak için iyi bir seçim bence. Hem fırtınalı bir gecede sıcacık anne kucağını kim sevmez değil mi?…firtinali-gece-3

Aile sevgisini anlatan sıcacık bir öykü! İsterse yıldırımlar bölsün karanlık geceyi ikiye İsterse gümbür gümbür vursun gök gürültüleri pencereye. Biz başımızın üstünden geçen fırtınaya bakacağız Sonra rahat yatağımıza kıvrılıp mışıl mışıl uyuyacağız.firtinali-gece-debi-gliori

  • Fırtınalı Gece
    Özgün Adı: Stormy Weather
    Yazan ve Resimleyen: Debi Gliori
    Çevirmen: Ali Berktay
    İş Bankası Kültür Yayınları

Diğer Debi Gliori Kitapları: “Kurabiye’nin Orman Macerası” “Yaramaz Ejderhalar” “Akıllı Tilkinin Masalı”

Debi Gliori (1959 doğumlu) bir İskoç yazar ve çocuk kitapları illüstratörüdür.
1976 yılında çocuk kitapları yazmaya başlayan yazar, 1984’den itibaren serbest olarak çalışmaktadır. Yazarın web sitesine buradan  http://www.debiglioribooks.com/ , bloguna buradan , twitter hesabına ise şuradan ulaşabilirsiniz.

Yorum bırakın