Darmaduman Kahkaha Dizisi 1

darmaduman-kahkaha“Darmaduman Kahkaha Dizisi” Ciccio adlı meraklı ve pes etmeyen bir oğlan çocuğunun maceralarını anlatan komik bir dizi -yanılmıyorsam özgün dilinde şimdilik 4 kitaptan oluşuyor-. Pierdomenico Baccalario  ile Alessandro Gatti’nin birlikte yazdıkları dizi Andrea Castellani’nin güzel mi güzel renkli resimlemeleriyle canlanıyor. İtalyan çocuk edebiyatından insanın içini kıpır kıpır eden bu kitabın devamını merak etmemek elde değil. Heyecanlı ve komik bir macera okumak isteyenler kaçırmasın derim!

Ciccio’nun gece gündüz hayallerini süsleyen en büyük tutkusu bir gün muhteşem bir şey icat edip tüm zamanların en yetenekli mucidi olmaktır. Tabii tüm dünyada ünlü olunca bir şekilde umutsuzca aşık olduğu Sara Meglio’yu da etkileyecek ve böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacaktır.
Ciccio, her salı akşamı izlediği ‘Benim Yerime Sen İcat Et’ programının da etkisiyle gaza gelip bir icat yaparak kendini kanıtlamak ister ama ne icat edeceğine henüz karar verememiştir. Apartmanda kısa bir ilham turuna çıkar fakat eline kullanabileceği iyi bir fikir geçmez. En sonunda ‘Bir fikir arayacaksan, en iyisi tok karnına aramaktır onu’ diyen amcasının sözlerine kulak verip  kendini dedesinin evine atar. Birbirleriyle devamlı atışan dedesi ve babaannesi’nin evinde kafasındaki ampul nihayet göz alıcı bir şekilde aydınlanır.
Böylelikle Ciccio için işin en zor kısmı kesinleşmiş olup şimdi sadece o muhteşem fikri hayata geçirmek kalmıştır. Oysa mucit olmak ve yeni bir icat yapmak hiç de öyle kolay bir iş değildir hele ki söz konusu Ciccio’nun icatlarıysa felaketlere hazırlıklı olmak gerekir…

Dikkat, yüksek seviyede eğlence içerir!
Tüm zamanların en büyük mucidi Darmaduman’a o inanılmaz ilhamlardan biri geldiğinde yolunda gitmeyen ne olabilir ki? Siz rahatınızı bozmayın, bırakın Darmaduman halletsin! Söz konusu o olunca geliyorum der felaket!

  • Darmaduman Kahkaha Dizisi 1
    Özgün Adı: Ciccio Frittata
    Yazarlar: Alessandro Gatti, Pierdomenico Baccalario
    Resimleyen: Andrea Castellani
    Çeviri: Nükhet Amanoel
    8+ yaş, sayfa
    Can Çocuk

Pierdomenico Baccalario, 1974 yılında Acqui Terme’de doğdu. Yazmaya oldukça genç bir yaşta başladı. “Buharlı Gemi” ödülüne layık görüldüğünde sene 1998 idi. O zamandan itibaren çocuklar için sayısız macera kitabı ile fantastik roman kaleme aldı. Piemme, Mondadori Ragazzi, De Agostini ve Fanucci gibi İtalya’nın en önemli yayınevleri tarafından yayımanan bu kitaplar yaklaşık yirmi dile tercüme edildi. Gazeteci ve senaryo yazarı olan yazar, Piemme Yayınevi’nin daimi editörü olarak çalışmaktadır.
Alessandro Gatti, yazar, senarist ve çevirmendir. 1975 yılında Torino’da doğmuş ve yaşamını Torino, Monferatto ve Amerika Birleşik Devletleri arasında sürdürmektedir. Felsefe eğitimi almıştır. 1997 ve 2005 yılları arasında bir edebiyat dergisinde redaktör olarak çalışmış ve aynı dergide çeşitli öyküler yayımlamıştır. 2004 yılından beri çocuk kitapları kaleme almaktadır. Arkadaşı Pierdomenico Baccalario ile hem İtalya’da hem İtalya dışında büyük başarı kazanan çok sayıda çocuk kitabı yazmıştır.

Yorum bırakın