Bayan Kaz ve Çikolatalı Pasta

bayan-kaz-ve-cikolatali-pasta

“Bayan Kaz ve Çikolatalı Pasta” renkli resimlemeleriyle beni benden alan sevimli mi sevimli, mini mini bir ilk okuma kitabı.
Kahramanımız Bayan Kaz, sürpriz bir parti için özene bezene çikolatalı bir pasta hazırlamıştır. Pastasına mum almak için gidip geri döndüğünde güzelim çikolatalı pastasının kaybolduğunu gören Bayan Kaz epey telaşlanır. Öfkeyle pastadan geriye kalan ayak izlerini takip ederek pastasını çalan hırsızın peşine düşer düşmesine fakat dikkatsizce yaptığı bu iş pek de iyi sonuçlar vermez. Bayan Kaz, hummalı bir koşuşturmacadan sonra hırsızı arama çalışmasında da epeyce yorulur. Kitabımızın sonunda ise pastayı kimin aldığı vee süpriz partinin kimin için olduğu da epey şaşırtıcıdır.
“Bayan Kaz ve Çikolatalı Pasta” konusu, resimlemeleri ve renklendirilmiş metinleri ile zorlamadan çocuklar için eğlenlceli bir okuma keyfi vadediyor. Hatta henüz okuma dönemine girmeyen çocuklarla beraber okuyup hoş vakit geçirilebilir.
Belki de bu kitap güzel bir çikolatalı pasta yapmak için iyi bir bahane bile olabilir ne dersiniz ;)IMG_20150918_095359

“Çikolatalı pastayı kim çalmış olabilir
Pastasının çalınmasına çok kızan Bayan Kaz, çikolatalı ayak izlerinin peşine düşer. Hırsız avı, Bayan Kazın beklediğinden zor çıkar.”

Lucia Salemi’nin diğer kitapları: “Bayan Kaz Bale Yapıyor  ve “Boşboğaz Fred”

Lucia Salemi, 1968 yılında İtalya’da doğdu. Babasının izinden giderek başladığı çocuk kitapları yazıp resimleme serüveni on dört yıldır sürüyor; serbest yazar ve illüstratör olarak çalışmaya devam ediyor.

Lucia Salemi’nin diğer çalışmaları için buraya bakabilirsiniz —> http://www.luciasalemi.com/ ve http://ascuolaconlazattera.blogspot.com.tr/

Bayan Kaz ve Çikolatalı Pasta” üzerine 2 yorum

  1. Geri bildirim: Akkuzu Karakuzu | Kitap Günlüğü | Hint Cevizi

  2. Geri bildirim: Bayan Kaz Bale Yapıyor | Kitap Günlüğü | Hint Cevizi

Yorum bırakın