Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor

TOMBIS TAS_KAPAK_AYRAC_1 BASKIGeçenlerde çocuklar kadar büyükleri de eğlendirebilen değerli yazar Behiç Ak’ın  “Tombiş Kitaplar” dizisi’nin çok merak ettiğimiz ikinci kitabını da okuduk. Hatırlarsanız burada bu serinin ilk kitabını okuduktan sonra çok sevdiğimden bahsetmiştim; sıra ikinci kitabına geldiğindeyse en az ilki kadar seveceğime emin bir şekilde okumaya başladım. “Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor” bence çocuklarla beraber okuması en zevkli Behiç Ak kitaplarından biri, sanırım bunun nedenlerinden biri de güzel resimlerle birleşen kitabın yaratıcı yönünün kuvvetli oluşu.
Kitapta meraklı küçüğümüz Memo’nun güzel bir yaz gününde sahilde gezerken  karşısına değişik bir taş çıkıverir. Esasen bulduğu ilk başta sadece mavi çizgili bir taş olmasına rağmen yolda karşılaştığı herkes Memo’nun elindeki taşın binbir türlü özelliğinin olduğunu keşfetmesini sağlar. Kimi taşı çok yaşlı bulurken kimi de cesur olduğunu söyler; doğrusu bulduğu taşın çok yönlü oluşu Memo’yu epey sevindirmiştir. Bu sevincini Tombiş ile paylaşan Memo, Tombiş’den beklediği gibi bir tepki göremez. Acaba taşı gerçekten ilginç değil midir yoksa Tombiş gerçekten taştan hiç anlamıyor mudur…

Memo, plajda dolaşırken küçük bir çakıltaşı bulur. Rastladığı herkes, bu taşta farklı farklı özellikler keşfeder. Bir taş hem çok cesur, hem de çok tok olabilir mi?..
Dünyanın en prestijli çocuk edebiyatı ödüllerinden Astrid Lindgren Anma Ödülü (ALMA) 2014 Türkiye adayı olan Behiç Ak, yazıp resimlediği “Tombiş Kitaplar” dizisinin ikinci kitabında meraklı Memo ve arkadaşı Tombiş’in yeni öyküsünü okurlarıyla paylaşıyor. Farklı düşüncelerin ve duyguların yaşama kattığı zenginliği meraklı bir çocuğun gözünden aktaran sanatçı, karikatür tadındaki çizimleriyle ve düşündürücü, renkli karakterleriyle, bir çakıltaşına herkesin değişik anlamlar yükleyebileceğini anlatıyor. Çocukları çevrelerindeki dünyayı gözlemlemeye ve sorgulamaya özendiren kitap, felsefeye giriş niteliği taşıyor. Günışığı Kitaplığı’nın özenli bir tasarımla yeniden biçimleyerek dizileştirdiği “Tombiş Kitaplar” yeni öykülerle devam edecek.

  • Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor
    Yazan ve Resimleyen: Behiç Ak
    3+ yaş, 56 sayfa
    Günışığı Kitaplığı

Tombiş Kitaplar’ın bir diğeri : “Benim Bir Karışım

Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor” üzerine 5 yorum

  1. Geri bildirim: Bizim Tombiş Fiyonk Makarnayı Çok Seviyor | Kitap Günlüğü | Hint Cevizi

  2. Geri bildirim: Postayla Gelen Deniz Kabuğu | Kitap Günlüğü | Hint Cevizi

  3. Geri bildirim: Eve Giden Küçük Tren | Kitap Günlüğü | Hint Cevizi

Yorum bırakın