Vulgar Viking – Kurabiye Yağmacıları

vulgar-viking-kurabiye-yagmacilari-“Vulgar Viking” dizisinin ilk kitabı “Kurabiye Yağmacıları” Vulgar adlı küçük bir viking oğlanının gerçek ve kaba bir viking olma yolunda attığı adımları komik ve yaramazlık dolu bir çerçevede okurlara sunuyor.
Vulgar Viking bence biraz az da olsa Felaket Henryi anımsatıyor. Benzer mizah anlayışına sahip pek çok kitap gibi bu da çocukları eğlendirecek cinsten…

Küçük Vulgar, örgü örüp bahçıvanlık yaparak sade bir hayat süren basit vikinglerden olmak yerine uzak denizlerde macera peşinde koşan gerçek vikinglerden olmaya merak salmıştır. Viking bayramında Kral Olaf’tan dinlediği heyecan verici kısa bir maceranın etkisiyle diğer vikingler gibi işinin başına gidip gidip sepet örmek yerine gölün karşısına geçip kurabiye yağmalamak için bir plan yapar. En yakın akadaşı Knut ile beraber planlarını gözden geçirirlerken konuşmalarına kulak misafiri olan kral Olaf’ın kızı gıcık Freya’da onlara katılmak isteyip yanlarına almadıkları takdirde babasına söylemekle tehdit edince plana o da dahil olur.Vulgar, Knut, Freya ve Homur adlı bir köpekten oluşan takımın çıktıkları bu macerada hedefleri İvar’ın pastanesi, ganimetleri ise lezzetli kurabiyeler olacaktır. Kendilerine varilden bir tekne yapıp gölün öbür tarafındaki Korkunç İvar’ın pastanesinin güzel kurabiyelerini yağmalamaya gittiklerinde ise amaçlarına ulaşırlar ama bu işin sonunda onları kötü bir süpriz beklemektedir.

Oysa Uyuntu Köyünde her şey ne Kadar sıkıcıydı. Cerçek bir Viking için hele… Vulgar ve arkadaşlan işte tam da bu nedenle pastacıyı yağmalamaya karar verdiler Bir tekne yapmak… Vahşi bir denizi aşıp hedefe ulaşmak… Kurabiyeleri gasp etmek için… Gerçek mi gerçeK bir Viking macerasına hazır olun!

  • Vulgar Viking Kurabiye Yağmacıları
    Özgün Adı:Vulgar the Viking and the Rock Cake Raiders
    Yazar:Odin Redbeard
    Resimleyen:Sarah Horne
    Çeviri:Fatih Erdoğan
    7+ yaş, 96 sayfa
    Mavibulut Yayıncılık

Vulgar Viking – Kurabiye Yağmacıları” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın